
Ankara Üniversitesi Tandoğan yerleşkesindeki kayıt dayanışma faaliyetleri kapsamında okulda öğrencilerin stand çalışmaları sürerken, AKP de okulun içinde stand açmak istedi. Üniversiteyle bağı olmayan bu stand okuldaki öğrencilerin tepkisini çekti.
Dün AKP'nin standı okuldaki Gençlik Muhalefeti üyeleri tarafından kampüsten kovulurken, bugün stand yeniden, bu kez eli sopalı grup ve polis eşliğinde açılmak istendi.

Gençlik Muhalefeti ve Kolektif üyeleri Ali İsmaillerin katillerine kapalı olduğunu söyleyere bir süre çağrı yaptıktan sonra AKP standına doğru yürüyüşe geçti. Üniversitelilerin standı kaldırmak istemesiyle birlikte AKP’liler de yanlarında getirdikleri sopalarla ve kesici aletlerle saldırdı. AKP’lilerin saldırısına çevik kuvvet de destek verince arbede büyüdü.
AKP’liler ise masalarını kapatarak yerleşkeyi terk etmek zorunda kaldı.