
Yüzlerce silahlı militanın katıldığı gösteriye Gazzeliler yoğun ilgi gösterdi. Fidel Castro, George Habaş, Mustafa El Ali ve Ahmet Saadat gibi bir çok devrimci önderin posterlerinin taşındığı eylemde Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin flamaları yer aldı. Eyleme silahlı katılan militanlar sloganlarla karşılandı.
FHKC, yaptığı açıklamada direniş eksenine teşekkür etti. Filistin direnişinin Gazze zaferi için yapılan kutlamada İsrail’in ateşkes masasından kaçması durumunda onu yeniden masaya oturtacak yöntemleri olduğunu açıklayan FHKC sözcüsü Cemil Mazhar, mücadelenin sonuna kadar süreceğini açıkladı.

Filistin direnişinin siyonist saldırılar karşısında tarihe geçtiğini kaydeden Mazhar, "Bugün dünyanın en iyi orduları arasında yer aldığını düşünen İsrail ordusu karşısındaki zaferimizi ilan ediyoruz. Bu zafer, Filistin halkının direnişi ve azmi sayesinde kazanılmıştır. İsrail, son saldırılarıyla Gazze halkının iradesini kırmak ve direniş gruplarını silahsızlandırmayı istedi. Ancak direniş gruplarının silahsızlanması mümkün değil. Bu tür çabaların sonucu başarısızlıktır" ifadelerine yer verdi.